USA Kongress toetas uusi Iraani sanktsioone

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad (esiplaanil) uraanirikastamistehases.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad (esiplaanil) uraanirikastamistehases. Foto: SCANPIX

Ühendriikide Kongress kiitis ülekaalukalt heaks vastuolulist tuumaprogrammi arendavale Iraanile määratud sanktsioonid, mis lubavad karistada ka välismaiseid ettevõtteid, mis islamivabariigiga äri ajavad.

Senatis hääletas sanktsioonide poolt 99 senaatorit, vastu ei olnud keegi. Esindajatekojas toetas uusi sanktsioone 408 ja vastu oli kaheksa rahvasaadikut. Sanktsioonid peab heaks kiitma veel ka president Barack Obama, vahendas BBC.

Juuni alguses ÜRO julgeolekunõukogu heakskiidu pälvinud uued sanktsioonid, mis on viimase nelja aasta jooksul juba neljas kord, mil Teherani tuumaprogrammi arendamise eest karistatakse, näevad ette eelkõige karmimaid finantssanktsioone.

Näiteks kehtestatakse islamivabariigi pankadele karmimad finantstehingude eeskirjad ning külmutatakse osade ettevõtete vara. Lisaks sellele võidakse Iraani kodanike vaba liikumist piirata reisikeeluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles