Eesti võib kaaluda Eurovisiooni boikotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaale Eurovisiooni võidu toonud Dima Bilan.
Venemaale Eurovisiooni võidu toonud Dima Bilan. Foto: AP / Scanpix

Kultuuriminister Laine Jänese hinnangul võib kaaluda ettepanekut boikoteerida Gruusia sündmuste pärast järgmisel aastal Moskvas toimuvat Eurovisiooni lauluvõistlust, kuid eelkõige tuleb arvestada lauljate seisukohti.

Kultuuriministri sõnul tuleks võimalikku boikotti arutada ka teiste riikide, näiteks Läti ja Leeduga, et astuda selliseid samme solidaarselt. Samas rõhutas Jänes, et kultuur peaks olema just inimeste ja riikidevahelise sildade loojaks.

Ta nentis, et sellist otsust ei saa teha kiirustades ning kindlasti peavad selles küsimuses võtma seisukoha ka rahvusringhäälingu nõukogu ja juhatus.


Kultuuriministri sõnul kerkib Eurovisiooni boikoteerimisel üles sama küsimus, mis oli Pekingi olümpiamängude võimaliku boikoti puhul, et kas sportlasi ja lauljaid peaks poliitika pärast karistama, kuna Eurovisioon on lauljatele ja olümpiamängud sportlastele väga oluline sündmus.


Kultuuriminister nentis, et erinevalt olümpiamängudest on riikidelt Eurovisiooni korraldamise õigust keerulisem ära võtta.


«Eurovisiooni korraldab vastavalt tavale lauluvõistluse võitnud riik, samas kui olümpiamängude korraldusõiguse andmine on suures osas poliitiline otsus,» sõnas Jänes.


Ettepaneku võtta Moskvalt Eurovisiooni korraldamise õigus või vähemalt boikoteerida üritust tegi eelmisel nädalal Maalehe peatoimetaja Sulev Valner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles