Küprosel tabati veel üks luureskandaaliga seotud mees

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose politseinikud.
Küprose politseinikud. Foto: SCANPIX

Kürpose politsei pidas täna kinni mehe, keda Ühendriikide julgeolekujõud otsivad taga seoses ilmsiks tulnud väidetava luureskandaaliga.

54-aastane Kanada kodanik Robert Christopher Metsos peeti kinni täna hommikul Larnaca lennujaamas, kui ta oli teel Ungari pealinna Budapesti suunduvale lennule, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kohtudokumentide kohaselt otsitakse Metsost taga, kuna ta sai 2004. aastal New Yorgis ÜRO Vene esinduse ametiisikult raha sisaldava koti, mistõttu on võimudel alust arvata, et mees tegutses USAs Vene Föderatsiooni välisluure agendina. Ka lasub mehel kahtlustus rahapesus.

Reutersi teatel on Metsos aga 55-aastane ja Küprose võimud vabastasid ta kautsjoni maksmise järel. Sellele vaatamata peab mees uudisteagentuuri teatel 30 päeva jooksul kohtusse ilmuma.

Pühapäeval tabati Ühendriikides tabati kümme kahtlusalust, kellele prokuratuur esitas süüdistuse välisriigi kasuks spioneerimises. Väidetavalt oli tegu Venemaa Föderatsiooni Välisluureteenistuse (SVR) agentidega, kes tegutsesid USAs juba pikemat aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles