Vene välisministeerium: Vene kodanikud ei kahjustanud USA huvisid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Jersey osariigis Montclairis asuv maja, kus elasid väidetavalt Venemaa heaks spioneerinud agendid, sattus meedia piiramisrõngasse.
New Jersey osariigis Montclairis asuv maja, kus elasid väidetavalt Venemaa heaks spioneerinud agendid, sattus meedia piiramisrõngasse. Foto: SCANPIX

Vene välisministeerium teatas täna, et spiooniskandaali raames USAs vahistatud ja Venemaa kasuks spioneerimise süüdistuse saanud inimesed on Venemaa kodanikud, kuid nende tegevus ei kahjustanud kuidagi USA huvisid.

Välisministeeriumi teatel sattusid kõik need Venemaa kodanikud USAsse elama erineval ajal.

«Eeldame, et neile tagatakse normaalne kohtlemine kinnipidamiskohtades ning et USA ametivõimud tagavad Venemaa konsulaarametnikele ja advokaatidele juurdepääsu neile,» öeldakse välisministeeriumi teates.

Pühapäeval tabati Ühendriikides tabati kümme kahtlusalust, kellele prokuratuur esitas süüdistuse välisriigi kasuks spioneerimises. Väidetavalt oli tegu Venemaa Föderatsiooni Välisluureteenistuse (SVR) agentidega, kes tegutsesid USAs juba pikemat aega. Üheteistkümnes kahtlusalune peeti täna kinni Küprosel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles