Spiooniafääriga seotud vene Bondi-tüdruk töötas varem Suurbritannias

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Anna Chapmanist Facebookis.
Pilt Anna Chapmanist Facebookis. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide ja Venemaa vahel puhkenud spiooniskandaaliga seotud 28-aastane Anna Chapman, keda meedias võrreldakse Bondi-tüdrukuga, töötas endise tööandja kinitusel hiljuti Suurbritannias.

Chapman on üks 11 inimesest, keda FBI kahtlustab Venemaa kasuks spioneerimises, vahendas The Guardian.

Lennukite rentimisega tegelev erafirma NetJets Europe kinnitas, et Chapman töötas müügiosakonna assistendina maist 2004 kuni sama aasta juulini.

Naine kolis Suurbritanniasse 2003. aastal ja elas seal neli aastat. Suhtlusportaali LinkedIn andmetel on naine töötanud Barclays Banki investeerimisdivisjonis ja investeerimisfondis Navigator.

Barclays Bank kinnitas aga ajalehele Daily Mail, et neil poile mingeid andmeid Chapmani töötamisest aastatel 2004-2005.

Oma väitel räägib ta vene, inglise, saksa ja prantsuse keelt ning on majandusteaduse magister.

USA meedia andmetel on Chapman abielus Briti kodanikuga, kes veebruaris kolis Ühendriikidesse.

Saatuslikuks naiseks ehk femme fatale’iks kutsutud punapea motoks Facebookis on «Kui sa suudad seda ette kujutada, siis suudad sa seda ka saavutada. Kui sa võid sellest unistada, siis seda sa ka saad».

Süüdistaja väitel on tema vastu kogutud süütõendid võimsad, lihtsad ja tugevad, vahendas NYDailyNews.com. Tegemist on «vilunud petturi» ja «harukordse agendiga», lisas ta.

Chapmani 51-aastane ema Irina rääkis Moskvas, et tema tütar pole mingi spioon ja et kogu lugu on väga šokeeriv, vahendas Daily Mail.

Kui andmed on õiged, siis sündis Chapman Harkovis ja kasvas üles Volgogradis, kirjutab Daily Mail. Kõrghariduse sai naine Moskvas Rahvaste Sõpruse Ülikoolis, millel on pikaajalised sidemed KGBga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles