Rannapim kui Rein ise

Eva Kübar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannapi rolli mängiv Priit Võigemast rockooperi proovis..
Rein Rannapi rolli mängiv Priit Võigemast rockooperi proovis.. Foto: Priit Mürk.

Pärast «Ruja» esietenduse lõppu annavad näitlejad päris Rein Rannapile laval üle pudeli Doppelherzi – rahustavat vahendit kergete südamehäirete korral.

 Seda võib Rannapil vaja minna, sest vaadates, millise energiasööstuga ja kui tõetruult Priit Võigemast laval päris-Rannapit järele teeb, võib see 55-aastase mehe südame puperdama ajada küll.


Etenduse lõpus tekib kummastav olukord, kus laval embavad teineteist kaks identset meest – pianist Rannap ning blondeeritud juuksepahmakaga näitleja Võigemast.


Noor näitleja on Tartu suvelaval andnud ühe oma säravama, kui mitte öelda, et kõige säravama etteaste. Isegi see pehme, kergelt naiseliku alatooniga meeshääl kostab lavalt täpselt nagu Rannapi enda suust.


Ning muidugi suured žestid, valitsejalik poos ja koomiline ennastimetlev liikumine.
Ilmselt võis veel mitu päeva pärast esietendust kohata inimesi omaette ümisemas: «Kui rumal rahutus ei lase üksi olla» ning samal ajal ette kujutamas stseeni, kus Võigemast-Rannap laval lihtsalt ringi lendleb.

Võimas ja muljetavaldav.
Tasub vist oodata järgmist teatri aastaauhindade kättejagamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles