Kaitseministeerium loobus soomukite liisimisest Soomest

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväe Pasi-tüüpi soomuk Afganistanis..
Eesti kaitseväe Pasi-tüüpi soomuk Afganistanis.. Foto: www.mil.ee.

Kaitseministeerium teatas sellel nädalal Soome kaitseministeeriumile, et ei liisi Soomest täiendavalt Pasi soomukeid, kuna soomlaste küsitud hind oli liiga kõrge.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Martin Jaško selgitas uudisteportaalile ERR Novosti, et Eestit ei rahuldanud piirangud, mida Soome pool soomukite kasutamiseks esitas. Nimelt oleks hanke puhul saanud soomukeid kasutada vaid Eesti territooriumil, samuti oli soomlaste küsitud hind liiga kõrge, vahendasid ERR Uudised.

Jaško ütles, et Eesti poolt ei rahuldanud ka asjaolu, et soomukeid oleks tulnud liisida, mitte aga osta. Samuti poleks masinate liisimisel olnud võimalik neid ümber ehitada ning täiustada.

Jaško lisas, et vajadus uute soomukite järele jääb, sest sügiseks peab ministeeriumil valmima kaitsejõudude arenguplaan järgmiseks kümneks aastaks ning muuhulgas tuleb hankida lahingumasinaid.

2004. aastal ostis Eesti Soomest ligi 200 miljoni krooni eest 60 Pasi soomukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles