Lohesurfarid hirmutavad Paralepa rannas puhkajaid

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lohesurfarid Pärnu rannas.
Lohesurfarid Pärnu rannas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Lohesurfarid on neile eelmisel aastal Haapsalu Vasikaholmi randa eraldatud alalt liikunud Paraleppa, kus nad satuvad vahel suplejate tsooni, pannes puhkajad oma turvalisuse pärast muretsema, kirjutab Lääne Elu.

Suviti Haapsalus puhkav Rootsi kodanik rääkis eile Lääne Elule, et kolmapäeval ja neljapäeval loendas ta Paralepa rannas 11 lohesurfarit. Neli–viis sõitis neist suplejate ala märkivate poide piiril, kuid neljapäeva õhtul sattus üks surfar tema sõnul lausa poolele vahemaale poide ja kalda vahele.

Paralepas rannavalveteenust pakkuva ettevõtte G4S kommunikatsioonidirektori Andres Lemberi sõnul on lohesurfarid tõesti Paralepas probleemiks ja võivad suplejaid tõsiselt ohustada. Lember nägi lahendust selles, et kohalik omavalitsus kehtestaks senisest karmimad reeglid, mis määraks, kus lohesurfarid sõita ei tohi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles