Pildid: Ida-Ukraina separatistid andsid MH17 mustad kastid üle Malaisia ekspertidele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Ukraina separatistid andsid Donetskis Malaisia ekspertidele üle Ukrainas alla kukkunud Malaysia Airlinesi lennuki mustad kastid.

Mustad kastid andis üle separatistide juht Aleksander Borodai ning sealsamas allkirjastati ka üleandmise akt, edastab BBC.

Separatistid kuulutasid õnnetuspaiga ja selle ümbruse kümne kilomeetri ulatuses turvatsooniks, et uurijad saaksid oma tööd teha.

Üleandmine toimus paar tundi pärast ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni, milles nõuti kohest rahvusvaheliste ekspertide ligipääsu lennuõnnetuskohale.

Malaysia Airlinesi lennuk Boeing 777 kukkus Ukraina-Venemaa piiri juures alla 17. juulil. Kõik pardal olnud 298 inimest hukkusid.

Lääneriikide andmetel viitab kõik sellele, et lend MH17 tulistati alla Ida-Ukraina venemeelsete separatistide poolt ning selleks kasutati Venemaalt saadud manööverdatavad õhutõrjesüsteemi BUK.

Lennundusekspertide sõnul näitavad mustade kastide salvestised intsidendi toimumise aja, lennuki kõrguse ning lennuki täpse asukoha.

Mustades kastides on ka pilootide viimane suhtlus ning see peaks andma üsna selge pildi,  mis viimastel hetkedel toimus.

Malaisia võimuesindajate sõnul on Boeing 777 mustad kastid üsna heas seisukorras.

Eile suundus Torezist Donetskisse külmutusvagunitega rong, milles on 282 lennuõnnetuses elu kaotanu surnukehad. 

Edasi peaks surnukehad jõudma Harkivisse, kus need antakse üle Hollandi ekspertidele, kes toimetavad need analüüside tegemiseks Amsterdami.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles