Kadunud lapsi enda juures hoidnud naise suhtes alustati kriminaalmenetlust

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naise suhtes, kelle juures eile öösel Kohtla-Järvel kaduma läinud kaks väikest last ööbisid, alustatakse kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb võõra lapse hõivamist.

Täna hommikul kell kümme leiti Kohtla-Järvel kaduma läinud õde Anastassia (5) ja vend Sergei (7) üles kõrvalmajast, kus nad politsei teatel ühe naise juures ööbisid.

Sergei (7) ja Anastassia (5). Allikas: PPA
Sergei (7) ja Anastassia (5). Allikas: PPA Foto: Erakogu

Ida prefektuuri operatiivjuhi Joel Alla ütles ERR-i raadiouudistele, et tegemist on vanema naisega, kellel varasemad kokkupuuted politseiga puuduvad.

«Me ei saa praegu kahjuks välja öelda, kas ta hoidis lapsi jõuga kinni - seda selgitab kriminaalmenetlus.»

Karistusseadustiku järgi karistatakse noorema kui neljateistaastase võõra lapse salajase või avaliku äraviimise eest isiku juurest, kelle hoole all laps seaduslikul alusel viibis, - rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Laste ema muutus eile õhtul ärevaks pärast seda, kui lapsed õhtul kella poole üheksaks koju tagasi ei tulnud, nagu oli kokku lepitud. Ta otsis neid kõigepealt sugulaste ja tuttavate juurest ning teavitas seejärel politseid.

Anastassia ja Sergei mängivad tavaliselt mänguväljakul, mis asub umbes 100 meetri kaugusel kodust.

Nad ei ole varem kaduma läinud. Öösel käis politsei neid ka lähedal asuvast metsast koertega otsimas.

Vanemad palusid täna hommikul kell üheksa koguneda kõigil, kel võimalik, appi lapsi otsima.

Umbes tund aega hiljem leiti aga lapsed üles.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mari Riina Risti sõnul tuli politseile vihje, et lapsed võivad viibida kõrvalmajas. Politsei läks seda kontrollima ning lapsed olidki seal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles