Politoloog: Eestisse tulevate Vene turistide arv väheneb

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid.
Turistid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politoloog Karmo Tüür kirjutab oma blogis, et Venemaalt Eestisse saabuvate turistide hulk on vähenenud ning selle taga peitub mitu põhjust, kuid kõiki neid ühendab üks – Krimm.

Karmo Tüür kirjutab, et esimene põhjus on see, et rublades palka saavate venemaalaste ostujõud on vähenenud. «Seoses Ukraina kriisiga on vene rubla odavnenud euro suhtes umbes 25 protsenti,» ütles Tüür. Ta lisas, et kui varem maksis euro umbes 40 rubla, siis nüüd on selle hind ligikaudu 50 rubla. «Kui arvesse võtta tipphetki, siis on ostuvõime kõikunud isegi kolmandiku võrra.»

Teiseks põhjuseks tõi Tüür Eesti-spetsiifilise asjaolu. «Me piirneme Pihkva ja Leningradi oblastitega, lähim megapolis on Peterburg,» kirjutas Tüür oma blogis. Tema sõnul leidub piiriäärsetes oblastites rohkem kõikvõimalike jõuorganite esindajaid, alates piirivalvest ja FSBst kuni tolli ja muude struktuurideni välja. «Praktiliselt kõigile neile on nüüd piiri taha sõitmine suletud, eriti kui jutt on NATO riikidest,» lisas politoloog.

Needsamad inimesed olid aga ühtlasi ka suhteliselt maksujõuline publik, kelle jaoks nädalavahetus Eestis või ostlemine Soomes oli enesestmõistetav tegevus. «Värska spaa, Pärnu rand ja Tallinna vanalinn on nende kodanike jaoks korraga ligipääsmatuks muutunud ja ka selle põhjuseks on Krimm.»

Kolmanda põhjusena tõi Tüür välja ideoloogilise vimma. «Tõepoolest on märkimisväärne osa idapiiri taga elavatest inimestest hakanud taas läänt pidama oma vaenlaseks, kes sepitseb Venemaa vastu vandenõu,» kirjutas Tüür ja lisas, et selle vandenõu põhjuseks peetakse soovi võtta tagasi Krimm või arvatakse planeeritavat midagi veel kurjemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles