OSCE vaatlejad: MH17 õnnetuspaigas on ikka veel hukkunute kehaosi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad: MH17 õnnetuspaigas on ikka veel hukkunute kehaosi
OSCE vaatlejad: MH17 õnnetuspaigas on ikka veel hukkunute kehaosi Foto: SCANPIX

Eile olid Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad uuesti Malaisia MH17 õnnetuslennu paigas ning märkasid seal ikka veel ohvrite säilmeid.

Eile transporditi rongiga Harkivisse lennuõnnetuses elu kaotanud 200 inimese surnukehad, edastab iltasanomat.fi.

OSCE vaatlejate kinnitusel on Ida-Ukrainas Hrabovo lähedases õnnetuskohas ikka inimjäänuseid, mida ei ole kokku korjatud.

15-liikmelise meeskonna esindaja Michael Bociurkiw sõnas, et neile oli nähtu šokeeriv ning jäi arusaamatuks, miks jäänuste kokkukorjamine katkestati.

Vaatlejate andmetel oli õnnetuslennuki vrakki käidud lõikamas. Osade meediaallikate andmetel oli kokpit kaheks saetud.

Hollandi võimuesindajate sõnul oli Harkivisse saabunud rongis vaid 200 inimese jäänused, kuid kokku hukkus 298 inimest. Rongil olevate hukkunute arv võib kasvada, kui eksperdid need üle kontrollivad.

Hollandi ekspertidemeeskonna juht Jain Tuinder sõnas meediale, et õnnetuspaigale tuleb tagasi minna, et leida kõik inimjäänused.

«Me ei lahku enne, kui kõik säilmed on kätte saadud. Peame jätkama separatistidega sel teemal läbirääkimisi,» teatas Tuinder.

Harkivist transporditakse hukkunud Hollandisse Amsterdami, kus neid asutakse identifitseerima.

Enamik 17. juulil lennukatastroofis hukkunutest on hollandlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles