Malaysia Airlinesi lennuki pardasalvestid viiakse Inglismaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas alla kukkunud reisilennuki pardasalvestid.
Ida-Ukrainas alla kukkunud reisilennuki pardasalvestid. Foto: SCANPIX

Malaisia esindajad andsid möödunud nädalal Ukraina idaosas alla kukkunud Malaysia Airlinesi reisilennuki pardasalvestid eile üle Hollandi ekspertidele, nende sisu analüüsitakse aga Inglismaal.

«Hollandi juhitav rahvusvaheline uurimismeeskond on otsustanud saata mustad kastid kohtuekspertiisiks Ühendkuningriigi lennuõnnetuste uurimisfiliaalile,» ütles Malaisia transpordiminister Liow Tiong Lai, kelle sõnul hakatakse nende sisu uurima Inglismaal Farnborough´s.

Minister nimetas «normaalseks protseduuriks» mustade kastide saatmist lähimasse laboratooriumisse, mille on nõuetele vastavaks kinnitanud Rahvusvahelise Tsiviillennunduse Organisatsioon (ICAO).

Briti transpordiministeeriumi esindaja teatel ei avalda nad uurimise tulemusi, vaid need esitatakse esmalt Hollandi võimudele ning seejärel otsustatakse, millist infot avalikustatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles