Tallinna Ülikool ei planeeri EKA instituuti üle võtta

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ülikooli rektor Tiit Land.
Tallinna ülikooli rektor Tiit Land. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Tallinna Ülikool plaanib Eesti Kunstiakadeemialt (EKA) kunstiteaduse instituudi üle võtta. Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land ütles aga, et ülikool midagi sellist ei plaani ning pigem soovitakse teha koostööd.

«Ülevõtmist kui sellist ei hakka eksisteerima ja läbirääkimisi pole peetud. Toimunud on lihtsalt erinevad arutelud ja mõttevahetused rektorite ja teadlaste vahel,» rääkis Land. «Kuna tulevikus võib tudengite arv langeda küllaltki dramaatiliselt, siis on loomulik, et teadusgruppide vahel tehakse koostööd,» ütles Land.

«Konkreetsemalt on veel vara rääkida ning praegu tuleks pigem arutleda selle üle, mida Tallinna Ülikool koolitab ja mida EKA koolitab ning teha kattuvuste järgi koostööd,» ütles Land ja selgitas, et kui praegu koolitab Tallinna Ülikool kunstiõpetajaid ja EKA kunstialasid laiemalt, siis võiks selles osas kindlasti koostööd teha, et veel paremat haridust anda.

Rektori sõnul on ka praegu Tallinna Ülikoolil Eesti Kunstiakadeemiaga tihe side ja koostöö, kus erinevate instituutide vahel on teatud teadustöö kattuvus. «Ülevõtmist ei tule kindlasti,» kinnitas Land.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles