Ukraina siseministeerium: terroristide tegevust juhib Venemaa kaitseminister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu vaatab läbi pikksilma, kuidas kulgevad Vene sõjaväe keskringkonna õppused.
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu vaatab läbi pikksilma, kuidas kulgevad Vene sõjaväe keskringkonna õppused. Foto: SCANPIX

Ukraina siseministeerium teatas, et neil on informatsiooni Venemaa kaitseministri Sergei Šoigu osalusest Ida-Ukraina terroristidele relvade saatmisel, lisaks uuritakse tema seotust Buk-raketisüsteemi Venemaalt Ukrainasse niinimetatud Donetski rahvavabariigi relvajõudude kätte jõudmisega.

Ukraina siseministri nõunik Anton Geraštšenko teatas täna Kiievis pressinkoverentsil, et ministeeriumil on ümberlükkamatud tõendid Šoigu otsesest osalusest Luganski rahvavabariigi ja Donetski rahvavabariigi terroristidele relvade saatmisel. Nende relvade hulka kuuluvad nõuniku sõnul Grad raketiheitjad, tankid, suurtükid ja muu, edastab Interfax-Ukraina.

«Praegu kontrollime infot selle kohta, et just nimelt Šoigu kooskõlastas raketikomplekside Buk-M1 üleandmise terroristidele, et nad saaksid Ukraina lennukeid tulistada. Nagu teame, viis see Malaisia lennuki traagilise hukuni,» rääkis Geraštšenko.

Nõuniku sõnul näitavad värsked andmed, et Šoigu võttis enda kätte täieliku kontrolli nii terroristidele minevate relvasaadetiste kui nende tegevuse koordineerimise üle. Geraštšenko sõnul tegi ta seda seetõttu, et varasem separatistide tegevuse koordineerimise süsteem osutus ebaefektiivseks.

«Varem juhtis osa rühmitusi föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) ja teisi Venemaa relvajõudude kindralstaabi luure peavalitsus (GRU). Nüüdseks on otsustatud, et kõiki terroriste juhib Šoigu.»

Varem teatas Ukraina siseminister Arsen Avakov, et Ukraina sisministeeriumi uurimisosakond on alustanud kriminaaljuurdlust Šoigu ja ärimees Konstantin Malofejevi üle. Neid mõlemaid süüdistatakse muuhulgas ebaseaduslike relvarühmituste loomises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles