Eestisse saabunud Vene ajakirjanikke ei lastud riiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam
Tallinna Lennujaam Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Piirivalvurid tõkestasid reedel Tallinna lennujaamas riiki sisenemise kahel mehel, kes osutusid Vene telekanali «Zvezda» ajakirjanikeks.

«Mehed tulid Eestisse turismiviisadega. Piiriületusel kontrolliti nende riiki sisenemise eesmärki ning nad väitsid, et tulid Eestisse mitte turismi eesmärgil vaid tööd tegema,» ütles BNSile politsei-ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro. «Seda, millist tööd täpselt ja kus, ei suutnud nad adekvaatselt selgitada ja andsid reisi eesmärgi kohta vastukäivat infot.»

«Seetõttu nende riiki sisenemine tõkestati. Piirivalvurid kontrollivad kahtlust, et neile esitati muuhulgas ka kaks pressikaarti, mis ei vasta sellele väljaandele, kus ajakirjanikud tegelikult töötavad,» sõnas Kahro ja rõhutas, et mehi ei ole kinni peetud ning tegu on piirikontrolli toimingutega.

Põhja prefektuuri piiriturvalisuse talituse juhi Hannes Rookääru sõnul esitasid mehed piirivalvuritele teise meediaväljaande pressikaardid, millel olid ukrainakeelsed templid ning ukraina tähestikus kirjutatud meediakanali nimi. «Pressikaartidele olid meeste nimed ja ametid kirjutatud ukraina keeles. Pressikaardid ei kuulunud Venemaa telekanalile «Zvezda»,» ütles Rookäär. ««Zvezda» pressikaardid tulid meeste asjade läbivaatamise käigus välja oluliselt hiljem,» lisas ta.

Vene portaali LifeNews.ru andmetel tulid mehed siia kajastama iga-aastast veteranide kokkusaamist Sinimägedes, kuid nad peeti lennujaamas ilma selgituseta kinni. Samuti ei olevat neil lubatud toimetajaga ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles