Eesti toetab Valgevene tudengite õpinguid 15 000 euroga

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene lipp
Valgevene lipp Foto: SCANPIX

Välisministeerium eraldas Valgevenes suletud ja Leedus taasavatud Valgevene Euroopa humanitaarülikooli 15 000 euroga.

Valgevene Euroopa humanitaarülikool töötab akrediteeritud õppeasutusena Vilniuses pärast kooli sulgemist Valgevene võimude poolt Minskis 2004. aastal.

Välisminister Urmas Paeti sõnul toetab Eesti demokraatia ja õigusriigi arengut ning inimõiguste põhimõtete kaitsmist Valgevenes. «Humanitaarülikooli toetamisega anname tuleviku Valgevene noortele, kes usuvad nendesse väärtustesse ning kes ei saa kodumaal ülikoolis õppida,» lisas Paet.

Valgevene Euroopa Humanitaarülikool tegutses Minskis alates 1992. aastast ning selle tegevust toetasid rahvusvahelised heategevusfondid. 2004. aastal oldi sunnitud kolima Vilniusse. Ülikool pakub nii bakalaureuse-, magistri- kui ka doktoriõpet. Seal on kaheksa osakonda ning õppida saab näiteks filosoofiat, teoloogiat, politoloogiat, psühholoogiat, rahvusvahelist õigust, rahvusvahelist majandust, majandust, kunstiajalugu ja -teooriat, rahvusvahelist kultuuriturismi ning infotehnoloogiat.

Koolis on võimalik õppida muuhulgas ka nendel Valgevene tudengitel, kes oma poliitiliste vaadete tõttu Valgevenes õppida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles