Juulis olulisi muutusi erakondade reitingutes ei toimunud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Kõige populaarsem erakond juulis oli Reformierakond, keda toetas 31 protsenti valimisõiguslikest kodanikest, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Reformierakonnale 31 protsenti vastanutest, mis on samal tasemel näitaja võrreldes juuniga, vahendas ERR uudised.

Populaarsuselt teist kohta jagasid valitsusvastutusega Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ning opositsiooniline Keskerakond - mõlemat erakonda toetas 24 protsenti küsitletutest.

Kui Keskerakonna toetus püsis juuniga samal tasemel, siis SDE toetusprotsent vähenes juulis ühe protsendipunkti võrra.

Parlamendiparteidest väiksema toetusega on jätkuvalt Isamaa ja Res Publica Liit 16 protsendise toetusega, kuid juuniga võrreldes kasvas toetus kahe protsendipunkti võrra.

TNS Emori uuringueksperdi Aivar Voogi hinnangul ei ole SDE üheprotsendiline langus oluline, aga kui võrrelda nende toetusprotsenti kevadega, siis on see langenud 28 protsendilt 24 protsendile.

«Aprillis Reformi ja sotside vahel sellist erinevust ei olnud. Üks põhjus on kindlasti see, et Reformierakond on ikkagi peaministri erakond ja neil on palju suuremad võimalused meedias silma paista. Nad tunduvad koalitsioonis domineerivamana,» ütles Voog ERRi uudisteportaali teatel.

TNS Emor esitab erakondade toetuse nende vastajate põhjal, kel on erakondlik eelistus olemas. Neid inimesi, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli juulis 36 protsenti. Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles uuringufirma 798 valimisealist kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles