Kross annab teda maksupettuste kavandamisega seostanud Äripäeva kohtusse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Andres Haabu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Eerik-Niiles Kross kavatseb anda kohtusse Äripäeva, mis on seostanud teda oma lugudes maksupettuse planeerimise ja maksupetturite teadliku abistamisega.

Kross plaanib pöörduda kohtusse, sest leht on avaldanud tema kohta valeväiteid, seostades teda alates 11. juulist korduvalt ja järjekindlalt maksupettuste planeerimise ning maksupetturite teadliku abistamisega, teatas advokaadibüroo Lextal.

«Äripäeva poolt ebaõigete ja kohatute väidete esitamine ei ole kantud eksimusest, vaid on olnud järjepidev, süsteemne ning suunatud Eerik-Niiles Krossi isiku vastu. Seetõttu taotleb Eerik-Niiles Kross esitatava hagiga Äripäevalt muuhulgas mittevaralise kahju ning preventiivse kahjuhüvitise väljamõistmist,» märkis advokaadibüroo, kelle kinnitusel esitatakse hagi kohtule sel nädalal.

Äripäev kirjutas 11. juulil, justkui põimuksid agaralt korruptsiooni vastu võitleva Krossi ärihuvid arvatavate maksupetturite tegevusega, näiteks aitas ta lehe väitel alles paar aastat tagasi «kahtlast ja suurejoonelist kütuseäri kavandada kurikuulsatel skeemimeistritel, kelle punutud ärivõrgustikust osa on viimasel paaril aastal olnud kriminaaluurimise all». Kross ise lükkas süüdistused tagasi ning ütles, et tema vahendas vaid kontakte ja andis nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles