Kerry: puuduvad tõendid, et Venemaa aitaks leevendada Ukraina kriisi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry
USA välisminister John Kerry Foto: SCANPIX

USA sõnul pole Venemaa näidanud ühtegi märki, et tahaks aidata lõpetada vägivalda Ukraina valitsusvägede ja separatistide vahel.

Välisminister John Kerry hoiatas, et Ühendriigid ja Euroopa Liit on valmis uute sanktsioonide kehtestamiseks, kui Venemaa jätkab relvade ja võitlejate saatmist üle piiri Ukraina separatistide toetamiseks, vahendas uudisteagentuur AP.

«Venelased on öelnud, et tahavad konflikti maha rahustada, kuid nende tegudes pole näha ühtegi tõendit, et nad tegelikult tahavad vägivalda ja verevalamist lõpetada,» ütles Kerry pärast kohtumist Ukraina välisministri Pavlo Klimkiniga.

Kerry sõnul on olemas kindlad tõendid sellest, kuidas Vene sõjavägi separatiste toetab, sealhulgas raskerelvadest Ida-Ukrainat tulistab.

Kerry kõneles hommikul Vene välisministri Sergei Lavroviga ning USA välisministri sõnul arutati ettepanekute üle, kuidas Ukrainas vägivalda leevendada.

Vene välisministeeriumi sõnul kutsus Lavrov Kerryt üles veenma Ukraina valitsust, et see vaherahu kehtestaks. Kerry vastas aga, et just separatistid olid need, kes keeldusid relvi maha panemast ja poliitilise lahenduse leidmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles