Õppelaskmised põhjustasid kaitseväe keskpolügoonil tulekahju

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahju kustutamine.
Metsatulekahju kustutamine. Foto: Liis Treimann / Postimees

Harjumaal Kuusalu vallas asuval kaitseväe keskpolügoonil põhjustasid eile toimunud õppelaskmised tulekahju, mille päästjad varahommikuks kustutasid.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul sai häirekeskus kell 21.01 teate, et kaitseväe keskpolügooni laskealal põleb pinnas. Päästjate saabudes põlesid üksikud tulekolded ligikaudu nelja hektari suurusel alal.

Põlengutele pandi piir kell 03.09 ning kustutustööd lõpetati kell 03.24. Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse õppelaskmistest.

«Õppelaskmised on kindlasti väga vajalikud, tuleõnnetuste vältimiseks tuleb neid praeguste kuivade ilmadega sooritada suure ettevaatusega,» lisas päästekeskuse pressiesindaja.

Kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem kaptenmajor Ingrid Mühling ütles Postimehele, et keskpolügoonil oli eilsel laskmisel kohal kaks kaitseväe tuletõrjeautot, mille abil kasteti pidevalt maapinda. Samuti on sihtmärgiala ümbritsetud tema sõnul tuletõketega, mis takistavad laskmistel tekkivate võimalike põlengute levikut mujale polügoonile.

«Laskmiste läbiviijad järgisid ohutusnõudeid ja kutsusid appi päästeameti, et kõik tulekolded kindlalt kustutada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles