Spioon Anna Chapmanilt võeti Briti kodakondsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Anna Chapmanist Facebookis.
Pilt Anna Chapmanist Facebookis. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal kodusele Venemaale välja antud kurikuulsalt salaagendilt, 28-aastaselt Anna Chapmanilt võeti täna ära Briti kodakondsus, kirjutab AP.

Punapäine Chapman kogus USAs juuni lõpus arreteeritud kümneliikmelisest Vene luurevõrgustikust konkurentsitult enim meediatähelepanu tänu oma alastifotodele ja kõmulisele eraelule. Eelmisel nädalal tunnistas ta kohtu ees oma süüd ja saadeti USA ja Venemaa spioonivahetuse raames koos teiste agentidega tagasi Venemaale.

Chapman, neiupõlvenimega Anna Kuštšenko, elas varem Suurbritannias, omades Briti kodakondsust tänu oma 2002. aastal sõlmitud abielule Alex Chapmanile. Paar lahutas abielu 2006. aastal, misjärel Chapman kolis New Yorki, kus paistis töötavat kinnisvarasektoris.

Chapmani advokaat Ühendriikides oli varem öelnud, et naine lootis Suurbritannia naasta, kuid Briti siseministeeriumi teatel on tänasest kehtetud nii Chapmani Briti kodakondsus kui pass. Tõenäoliselt minetab ta ka igasuguse õiguse riiki edaspidi siseneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles