Laevakaitsjad ei saanud India võimudelt passe tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias 2014. aasta aprillis pärast kautsjoni vastu vabastamist.
Eestlastest laevakaitsjad Indias 2014. aasta aprillis pärast kautsjoni vastu vabastamist. Foto: Tairo Lutter

India kohus pidi eile langetama otsuse, kas süüst vabastatud laevakaitsjatele tagastada passid, isiklikud asjad ja kautsjoniks makstud raha, kuid läbi jõuti arutada ainult esimese umbes 123-eurose kautsjoni tagastamine, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

14 Eestist pärit mehel on peavari veel üheks ööks, edasine on lahtine, sest hotelli viimane lubadus oli neile aset pakkuda tänaseni.

Eesti konsul Indias Margus Särglepp ütles, et tagastatud kautsjonist hotelliarve tasumiseks kindlasti ei jagu.

«Osa nendest kautsjoni summadest läheb ehk selle hotelliarve katteks, aga eks see on nüüd firma otsustada, kuidas ta oma vahendeid kasutab ja kuidas ta oma kohustustele vastab, mehi see hotelliarve juriidiliselt kuidagi ei puuduta,» lausus ta.

Hiljem makstud 2,5 miljoni ruupia suuruse kautsjoni, meeste passide ja isiklike asjade tagastamist kohus erinevalt esialgsest plaanist eile arutada ei jõudnud, protsess jätkub mõne päeva pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles