Soomes levib kummaline kõhuviirus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Sipoo Pilvijärvi järv
Soome Sipoo Pilvijärvi järv Foto: twitter

Väljaanne Helsingin Sanomat kirjutab, et Soomes levib kummaline kõhuviirus, mille sümptomid on sarnased noroviiruse sümptomitele.

Kõige enam on haigestunuid Tamperes – üle 250 inimese.

Epidemioloogi Sirpa Räsäneni sõnul on selline epideemia harvaesinev. Samas ei pruugi nad veel kõikidest juhtumitest teadlikud olla.

Kõhuviirusesse haigestunud, kellest osadel esineb ka kõhulahtisus, olid ujunud kohalikes Tampere lähedal asuvates järvedes.

Tervisekaitseamet keelas neis järvedes ujumise. Järvede veele tehtud bakteriaalne uuring ei näidanud midagi ohtlikku. Noro- ja adenoviiruse tulemused ei ole veel teada.

Tampere keskkonnakaitse juhi Merja Boangi sõnul takistab haigestunute täpse arvu saamist informatsiooni killustumine.

«Osa andmetest on saanud keskonnakaitseamet, osa tervishoiuamet, osa Tampere ülikooli haigla ning osa vetelpääste. Peame kõik andmed kokku koguma,» lausus ametnik.

Kõhuviiruse juhtum on ka Sipoos. Pilvijärvi järves möödunud laupäeval ujumas käinud isik haigestus päev hiljem.

Ka selle järve vett kontrollitakse.

Pilvijärvi järve puhul on tegemist Euroopa Liidu märgistusega turvalise ujumiskohaga. Tavapäevadel on seal 100 – 300 inimest, maksimumajal nagu nüüd suve keskel võib olla kuni 2000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles