Prantsuse haigla avas surmahaigetele patsientidele veinibaari

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse haigla avas surmahaigetele patsientidele veinibaari
Prantsuse haigla avas surmahaigetele patsientidele veinibaari Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lõunaosas asuv haigla leidis, et surmahaigete elu saab rõõmsamaks muuta üsna prantslaslikul viisil ehk patsientidele avati haiglas veinibaar.

Patsiendid saavad seal «meditsiinilise kontrolli» all veini mekkida, edastab The Local.

Clermont-Ferrandis Puy-de-Dôme´is asuv haigla on esimene selline. Lisaks patsientidele saavad seal veini nautida ka haigete pereliikmed ja sõbrad, kes haiglat külastavad.

Veinijoomist ei peeta surmahaigete puhul just heaks mõtteks, kuid haigla peaarsti Virginie Guastella arvates aitab natuke veini neil haiglamiljöös end kodusemalt tunda, lõdvestuda ning elu nautida.

«Hoolitsemine ei pea alati olema puhtalt meditsiiniline või traditsiooniline. Hoolitsemine võib olla väga mitmetahuline,» leidis peaarst.

Haigla baaris saab lisaks veinile tellida šampanjat ja vahuveini ning viskit.

Baaritöötaajad on saanud tööks erikoolituse. Lisaks jookidele tunnevad nad ka meditsiini ning oskavad vajadusel abi anda.  

Klaasitäie Burgundia või Bordeaux' veini nautimine on sajandeid olnud Prantsuse kultuuri osa. Selle tõttu ei ole haiglas baari avamine ime.

Prantsusmaa võib küll olla veninautlemise riik, kuid ka seal on piiranguid. Juuli alguses kehtestati seadus, mis lubab firmadel keelata töökohal alkoholi tarbimise. Kuni siiani oli töökohtadel keelatud vaid kange alkohol, nüüdsest ka lahjem alkohol nagu vein.

Seadusemuutjate sõnul on Prantsusmaal alkohol kõige enam tarbitav psühhoaktiivne aine.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles