Briti seadusandjad: Balti riigid on eriti haavatavad

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi kuninglike õhujõudude vigurlennu show Tallinna lahe kohal.
Ühendkuningriigi kuninglike õhujõudude vigurlennu show Tallinna lahe kohal. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Briti seadusandjate neljapäevane aruanne rõhutab, et NATO peab muutuma, et Venemaalt tulevat ohtu paremini tõrjuda ja et Balti riigid on eriti haavatavad, vahendas Reuters täna.

Ka süüdistasid britid NATOt selles, et organisatsioon on endaga liiga rahuloleval positsioonil Venemaalt tuleva ohu mõistes, kirjutas Reuters.

Vastuses kinnitas NATO, et nad juba arutlevad tugevdatud meetmete üle ja mõistavad, et on vaja kohaneda muutunud julgeolekuolukorraga.

NATO on suurendanud sõjeväeõppuste arvu pärast Krimmi annekteerimist. Ka on liitlased kolmekordistanud hävitajate arvu Baltimaade baasides.

Esmaspäeval teatas Suurbritannia, et saadab Poola 1350 sõjaväelast ja enam kui 350 sõidukit õppuste tarvis, mis peaksid NATOsse kuuluvaid Ida-Euroopa riikide kartusi hajutama.

NATO sõjaväeülem, USA õhujõudude kindral Philip Breedlove on öelnud, et liitlased peaksid mõtlema püsiva sõjaväelise kohaloleku peale Ida-Euroopas.

Suurbritannia peaminister David Cameron, kes kohtub Breedlove'ga esmaspäeval, ütles, et liitlased peaksid välja mõtlema, kuidas säilitada tugevat kohalolekut selles piirkonnas lähitulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles