Aserbaidžaan teatas veel neljast tapetud sõdurist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenlasest sõdur tunnustamata Mägi-Karabahhi piiril.
Armeenlasest sõdur tunnustamata Mägi-Karabahhi piiril. Foto: SCANPIX

Vaidlusaluse Mägi-Krabahhi lähedal toimus ööl vastu tänast Aserbaidžaani ja armeenia sõdurite vahel järjekordne ohvritega tulevahetuses.

Aserbaidžaani kaitseministeeriumi teatel sai Armeenia luure- ja sabotaažirühmade alustatud tulevahetuses surma neli aseri sõdurit. Ministeeriumi kinnitusel löödi rünnak tagasi.

Tunnustamata Mägi-Karabahhi võimud teatasid omakorda ühe armeenlasest sõduri surmast, süüdistades Aserbaidžaani sabotaažis ja luuretegevuses. Ühtlasi teatas piirkonna nn kaitseministeerium, et tulevahetuses sai surma kolm ja vigastada seitse aseri sõdurit.

Öine rünnak järgnes Aseri meedia eilsele teatele, mille kohaselt sai sel nädalal kolme päeva jooksul vaidlusaluse piiri lähedal surma kaheksa aseri sõdurit.

Armeenia ja Aserbaidžaani suhted on endiselt teravad ning seda ilmestavad regulaarsed tulevahetused Aserbaidžaanist sõjaga lahku löönud Artsahhi ehk endise Mägi-Karabahhi piiril. Tegemist on piirkonnaga, mille üle pidasid Armeenia ja Aserbaidžaan üle-eelmise aastakümne alguses sõja, milles hukkus rohkem kui 30 000 inimest.

Artsahhi iseseisvust pole tunnustanud ükski riik, kaasa arvatud Armeenia, mille kontrolli alla piirkond pärast sõda läks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles