«Rahavõlurid» petsid ettevõtjalt välja tuhandeid eurosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: ImageSource/Scanpix

Soome Vantaa kohus pani täna vangi kaks meest, keda kahtlustatakse ühe ettevõtja petmises väidetavalt paberilipikuid rahaks muutvate «imekemikaalidega», vahendas Helsingin Sanomat.

29- ja 31-aastased petturid on välismaalased, kes petsid ühelt Vantaa ettevõtjalt välja märkimisväärse rahasumma. Mehed väitsid talle, et suudavad musti ja valgeid pabereid kemikaalidega rahaks muuta. Ettevõtja andis neile selleks otstarbeks kaasa päris raha, millega petturid siis kadusid.

Politsei võttis mehed kinni teisipäeval Helsingi lennujaamas. Väljapetetud raha oli neil kaasas. Täpset summat korrakaitsjad ei paljastanud, kuid saagi suurusjärguks oli umbkaudu kümme tuhat eurot.

Soome keskkriminaalpolitsei komissari Kari Pakaneni sõnul on teatei samasugustest petmiskatsetest tulnud üle Soome. Tavaliselt lähenesid petturid just välismaa taustaga väikeettevõtjatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles