Sven Sakkov: NATO kohaloleku tugevdamiseks on mitu võimalust

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sakkov.
Sven Sakkov. Foto: Peeter Langovits

Kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler Sven Sakkovi sõnul on NATO kohalolek Eestis tähtis ja selleks on mitu võimalust.

Sakkov rääkis «Aktuaalses kaameras», et on nõus Merkeli öelduga, et NATO kaitselepingu artikkel 5 osa tuleb täita sisuga, ent samas rõhutas Sakkov, et NATO on juba Eestis sõjaliselt kohal, vahendas ERR Uudised.

Ehkki üksusega kohalolek on üks paljudest võimalustest, on NATO kohaloleku ja heidutushoiaku tugevdamiseks tema sõnul palju teisigi variante, näiteks varustuse eelpositsioneerimine, NATO kiirreageerimissuutlikkuse parandamine, staabielementide peakorterite ülesehitamine ja muud sarnane.

Asekantsleri sõnul saavad paljud praegu lahtised küsimused vastuse ilmselt paari nädala pärast toimuval Walesi tippkohtumisel.

«Oluline on heidutushoiaku tugevdamine Eestis ja teistes NATO ääreala liikmesriikides,» ütles ta ning lisas, et selle nimel praegu töö käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles