Nestor tänas 20. Augusti Klubi liikmeid panuse eest taasiseseisvumisse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu esimees Eiki Nestor tänas täna Toompea lossi kogunenud 20. Augusti Klubi liikmeid nende panuse eest Eesti taasiseseisvumisse 1991. aastal, mil toonane ülemnõukogu võttis vastu otsuse riigi iseseisvusest.

«Toona hoidsin ma teile tavalise inimesena pöialt, elasin teile kaasa. Kuid mul pole olnud kunagi võimalik esineda teie ees ja tänada teid.  Täna ma saan võimaluse öelda teile aitäh.,» rääkis Nestor klubi pidulikul koosolekul.

20. Augusti Klubi liige Rein Järlik märkis oma kõnes, et 23 aastat tagasi langetatud otsus iseseisvumise taastamisest oli rahva tahte elluviimine ja see otsus avas Eesti riigile tee rahvusvahelistesse organisatsioonidesse ja ühendustesse.

Koosoleku eel asetasid klubi liikmed ja riigikogu aseesimees Jüri Ratas lilled Toompeal asuva 20. Augusti kivi jalamile.

1994. aastal asutatud 20. Augusti Klubi ühendab inimesi, kes kuulusid 1990. aastal valitud ülemnõukokku ning andsid 1991. aasta 20. augustil 69 häält Eesti iseseisvuse taastamise poolt.

Klubi koguneb traditsiooniliselt Toompea lossi igal aastal 20. augustil klubi pidulikuks koosolekuks. 20. Augusti Klubi president on Ants Veetõusme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles