Moskva kõrghoonele Ukraina lipu heiskamises kahtlustatavad on kõik Vene kodanikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lippu eemaldama saadetud tööline tegi endast torni tipus ka foto.
Lippu eemaldama saadetud tööline tegi endast torni tipus ka foto. Foto: Ilya Varlamov/AP

Moskva miilits arreteeris kaks naist ja kaks meest, keda seostatakse ühe stalinistliku kõrghoone tipu kaunistamises Ukraina rahvusvärvidega. Kõik neli on Venemaa kodanikud.

Interfaxi teatel on küsitlemiseks kinni peetud Aleksei Širokožukov (25-aastane), Jevgenia Korotkova (26), Aleksandr Pogrebov (33) ja Anna Lepeškina (35).

Pogrebov arreteeriti Moscow Times'i andmetel pärast seda, kui ta hüppas alla ühe kõrghoone katuselt ning liugles maapinnale. Ta väitis, et temal ei ole juhtunuga mingit pistmist - ta käis lihtsalt hüppamas ja peeti kinni hoonelt hüppamise tõttu.

Kõik kinnipeetud tegelevad Interfaxi andmetel langevarjuhüpetega.

Täna hommikul avastati, et Moskva Taganka piirkonnas on ühe stalinistliku kõrghoone tipus paiknev kuldne viisnurk pooleldi siniseks võõbatud ning selle otsa heisatud Ukraina lipp. Tõenäoliselt lehvis see seal ligi kolm tundi. Moskva miilits algatas uurimise vandalismi paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral võib kinnipeetuid oodata kuni kolme aasta pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles