USA eriüksus püüdis päästa Islamiriigi poolt hukatud ajakirjanikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Islamiriigi avaldatud videost, millel on näha pühasõdalast ja ajakirjanik James Foleyd
Kaader Islamiriigi avaldatud videost, millel on näha pühasõdalast ja ajakirjanik James Foleyd Foto: SCANPIX

USA kaitseministeeriumi teatel püüdis eriüksus päästa äärmusrühmituse Islamiriigi pühasõdalaste poolt hukatud ajakirjanikku James Foleyd.

Lisaks Foleyle püüti Süürias džihadistide käest kätte saada ka teisi USA kodakondsusega isikuid, kelle täpset arvu ei avalikustatud, edastab AFP.

USA presidendi Barack Obama nõusolekul korraldatud erioperatsioon Süürias ebaõnnestus, kuna Islamiriigi poolt röövitud ei olnud seal, kus nad USA militaarluure andmetel oleks pidanud olema.

USAl puuduvad andmed, kas vangid viidi teise kohta või ei olnud neid kunagi seal paigas.

USA meedia andmetel saabusid eriüksuslased helikopteritel  ning sattusid kohe pühasõdalaste tule alla. Keegi ameeriklastest siiski elu ei kaotanud. Islamiriigi mitu võitlejat olevat aga hukkunud.

USA kaitseministeeriumi teatel oli tegemist hästi ette valmistatud operatsiooniga, mille eesmärk oli rünnata kiiresti ja tugevalt.

USA kaitseministeerium kinnitas, et röövitud USA kodanikud püütakse päästa, kui see on võimalik. Päästmiseks pannakse mängu kõik – militaartegevus, luure ja diplomaatia.

James Foley jäi kadunuks  2012. aastal Põhja-Süürias, kust ta kirjutas Prantsuse uudisteagentuurile Agence France Press ja Bostoni meediafirmale GlobalPost.

Valge Maja andmetel on Foley hukkamisvideo autentne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles