Pentus-Rosimannus sõidab Soome mere puhastamist õppima

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus PurFestil.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus PurFestil. Foto: Keskkonnaministeerium

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus sõidab täna visiidile Soome, et põhjanaabritelt ranniku ja mereõhu puhastamist õppida.

Pentus-Rosimannus vestleb peale puhtuse Soome keskkonnaministri Ville Niinistöga ka Balticconnectori rajamise hetkeseisust, teatas keskkonnaministeerium.

«Uurime Soome kolleegide kogemusi mere ja mereäärse ala korda tegemisel, et kasutada nende teadmisi ka näiteks meie Russalka, Pirita, Merivälja ranniku ja mereõhu puhtaks saamisel,» selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Samuti on kohtumisel teemaks Läänemere kaitseks loodud Helsingi Komisjoni tegevus. Eesti on selle komisjoni eesistuja alates 2014. aasta juulikuust.

«Eesti soov on järgmise kahe aasta jooksul keskenduda saastamise vähendamisele, tahame meie eesistumise ajal valmis saada näiteks konkreetse tegevuskava selleks, kuidas mereprügi vähendada,» rääkis Helsingisse sõitev Pentus-Rosimannus.

Lisaks Soome keskkonnaministriga kohtumisele külastatakse ka Helsingi reoveepuhastit ja tutvutakse linna sademevee käitlussüsteemidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles