Anvelt ei näe põhjust avaliku alkoholitarbimise lubamist tagasi pöörata

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Justiitsminister Andres Anvelti sõnul ei ole praegu mingit põhjust rääkida avaliku alkoholitarbimise lubamise tagasipööramisest ning meedia on seda teemat üle võimendanud.

«Keegi ei ole lubanud 1. juulist kehtima hakanud seadusega korrarikkujatel ennast paremini tunda. Juulist hakkas kehtima uus olukord, mida tuleb analüüsida. Justiitsministrina ma ei kiirustaks seadusemuudatustega üksnes sellepärast, et võib-olla ei mõisteta seadust õigesti,» ütles Anvelt Postimehele.

Sotsiaaldemokraatlikku erakonda kuuluv Anvelt ja tema erakonnakaaslasest sotsiaalminister Helmen Kütt kutsusid 16. septembriks sotsiaalministeeriumisse kokku ümarlaua, et arutada juulis jõustunud korrakaitseseaduse muudatuste mõju.

«Kuulame ära kõik erinevad pooled, omavalitsuste, korrakaitsjate, erinevate ametite ja huvigruppide esindajad. Las nad esitavad oma arvamuse ja siis hakkame edasi mõtlema, kas on tarvis midagi muuta või ootame veel mingisuguse aja. Kõigepealt tuleb inimesed ära kuulata, see on normaalne seadusandlik protsess. Vaatame, kas on tegelikkuses midagi muutunud või on kriitika vaid retoorika tasemel,» lausus Anvelt.

Juuli alguses jõustus uus korrakaitseseadus, mille enim kõneainet pakkuv säte on avalikus kohas alkoholitarbimise lubamine. Riigikogu võttis korrakaitseseaduse vastu juba 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles