Reuters ja AP: Esimesed Vene nn humanitaarabiveokid lahkusid Ukrainast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene nn humanitaarabiveok seisab piiripunktis Donetsk ja on tagasiteel Venemaale.
Vene nn humanitaarabiveok seisab piiripunktis Donetsk ja on tagasiteel Venemaale. Foto: SCANPIX

Esimesed Vene nn humanitaarabikolonni kuulunud veokid on naasnud Ukrainast Venemaale, Reutersi ajakirjanik nägi Izvarõne piiriületuskohas kümmet taolist Kamazi ja kinnitas, et lahkuvate veokite arv suureneb.

Venemaa saatis eile Ida-Ukrainasse Luganski oblastisse 227 veokit, põhjustades vihatormi mitme lääneriigi pealinnas. Kiiev nimetas naaberriigi ebaseaduslikku käitumist otseseks rünnakuks Ukraina vastu, vahendas Reuters. Punane Rist kinnitas, et nende esindajad seda konvoid ei saada.  

Sellest, et mõned veokid on naasnud pärast tolliprotseduuri läbimist Venemaale, teatavad ka AP, RIA Novosti ja ITAR-Tass.

Näiteks AP ajakirjanik luges Venemaal Donetskis ära 67 Ukrainast tagasi pöördunud veokit. Üks teine AP ajakirjanik, kes viibis samal ajal aga Ukraina poolel, teatas, et piiriületust ootavatest veokitest on moodustunud ligi kolme kilomeetri pikkune järjekord.

Veokite naasmine Venemaale võib mõnevõrra leevendada pingeid ajal, mil Kiievisse on oodata Saksa kantslerit Angela Merkelit. Valitsusjuht saabub Ukraina pealinna täna, et arutada Ukraina kriis lahendamise võimalusi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles