Siseministri ja politseijuhi e-posti kontod langesid rünnaku alla

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häkker
Häkker Foto: AP / Scanpix

Pahatahtlik arvutikasutaja ründas eelmisel nädalal siseminister Hanno Pevkuri, politsei- ja piirivalveameti peadirektori  Elmar Vaheri, siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse SMIT ja veel kümmekonna inimese e-posti kontosid, muutes need ajutiselt kasutuskõlbmatuks.

Riigiprokuratuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb arvutisüsteemi toimimise takistamist, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai Postimehele.

Kohtus süüdimõistmise korral näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse. Kedagi selle kriminaalmenetluse raames kahtlustatavana üle kuulatud ei ole.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et pahatahtlik arvutikasutaja sisestas rünnatavate e-postkastidesse meelega korduvalt valesid kasutajanimesid, et need lukustada, kuid e-kirjadele ründaja ligi ei pääsenud.

Riigiprokuratuur uurimise huvides juhtunu kohta rohkem informatsiooni ei avalikusta, samuti seda, mis kuupäeval rünnak aset leidis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles