Hiina naftaleke on arvatust hullem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reostus Hiinas
Reostus Hiinas Foto: SCANPIX

Jõupingutused naftalekke likvideerimiseks Hiinas on täies hoos, aga kardetakse, et tugevate tuulte tõttu on reostus levinud palju kaugemale, kui algul arvatud.

Naftaleke sai alguse eelmise nädala reedel, kui kaks torujuhet plahvatasid. Alates õnnetusest on nafta tarnimine häiritud, vahendab BBC.

Keskkonnakaitseorganisatsiooni Greenpeace’i sõnul on tegu kõige kohutavama reostusega kogu Hiina lähiajaloos.

Riikliku Ookeaniameti töötajate sõnul levitasid tugevad tormituuled esmaspäeval reostuse oodatust palju kaugemale, mistõttu on ookeanis 430 ruutkilomeetri suurune ala koos mitmete randadega reostunud.

Kui tavaliselt veetakse Daliani sadamast tehastesse ligi 30 000 – 50 000 tonni naftat, siis nüüd on vedu häiritud ning aeglustunud. Siiski on varud hetkel veel piisavad, et garanteerida naftat vähemalt järgmiseks 10 päevaks. Samuti on naftahind püsinud stabiilsena.

Reostuse eemaldamisega tegelevad ametnikud aga hoiatavad, et nende töö võtab veel tükk aega.
 

Igal aastal on reostunud piirkond suvekuudel kalameeste jaoks väga populaarseks kohaks, mistõttu kardetakse, et kalastuskohad on nüüdseks rikutud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles