Kiiev: «Vene väed» võtsid Ukraina piirilinna oma kontrolli alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud elanikud eile Novoazovski lahinguid vaatamas.
Kohalikud elanikud eile Novoazovski lahinguid vaatamas. Foto: SCANPIX

Ukraina teatas täna, et «Vene väed» on oma kontrolli alla saanud riigi kaguosa piirilinna, kus toimusid mitu päeva verised lahingud.

Eile haarasid Vene sõdurid kontrolli Novoazovski linnas, teatas Twitteri vahendusel Ukraina riiklik julgeoleku- ja kaitsenõukogu. Nõukogu lisas, et võõrad väed said oma kätte ka mitmed Novoazovskit ümbritsevad külad.

Üks sõjaväeallikas teatas uudisteagentuurile Reuters, et separatistid haaranud kontrolli ka Savur-Mohõlas. Tegemist on Donetskist idas asuva kõrgendikuga, mis annab separatistidele strateegilise eelise.

Ukraina sõjaväe äkilised tagasilöögid paistavad kinnitavat kuuldusi, et separatiste on saabunud Vene väed. Viimaste nädalate jooksul on venemeelsed mässulised pidanud seni Ida-Ukrainas pidevalt taganema.

«Novoazovskis on kasutusel varustus, mis toodi kahe päeva eest üle piiri Venemaalt,» sõnas vabatahtlikest koosneva n-ö Aasovi pataljoni võitleja telefonitsi Reutersile. Aasovi pataljon toetab Ukraina armeed. «Varustus kannab nn Donetski Rahvavabariigi mässuliste lippe, kuid need kuuluvad Vene regulaarvägedele,» lisas anonüümseks jääda sooviv võitleja.

Novoazovski kaotamine on löök Ukraina valitsusvägedele, sest see jätab suure sadamalinna Mariupoli kaitseta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles