Vene sõduriemad protestivad poegade salajase Ukrainasse saatmise vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile avaldasid Kiievis presidendi ametihoone ees meelt Ukraina sõdurite lähedased, kes kardavad, et nende mehed, pojad ja tuttavad on Ida-Ukrainas Vene sõdurite piiramisrõngas.
Eile avaldasid Kiievis presidendi ametihoone ees meelt Ukraina sõdurite lähedased, kes kardavad, et nende mehed, pojad ja tuttavad on Ida-Ukrainas Vene sõdurite piiramisrõngas. Foto: SCANPIX

Vene sõdurite naised ja emad korraldavad täna meeleavalduse seoses ajakirjanduses levivate teadetega kahe Ukrainas hukkunud Vene dessantväelase salajastest matustest.

Sõduriemad nõuavad Moskvalt selgust Vene sõdurite rolli kohta Ukraina konfliktis.

Naiste kohaselt saadeti Moskvast põhjas Kostroma baasis teeninud dessantväelased väidetavalt õppusele, seejärel katkes nendega ühendus, kuid mõned abikaasad ja pojad toodi tagasi kirstudes.

Ühe dessantväelase naine Valeria Sokolova ütles, et kolmapäeval saabusid Kostromasse laibakotid, kuid Vene komandörid keelduvad kinnitamast, et hukkunud sõdurid olid saadetud Ukrainasse võitlema.

«Nad soostusid meile ütlema vaid seda, et nad ei ole Venemaal.»

Kevadel eitas Venemaa ametlikult dessantväelaste saatmist Krimmi poolsaarele ja samal moel käitusid Nõukogude Liidu võimud 1979. aastal Afganistani sõja puhul.

Washington ja Kiiev süüdistasid täna Moskvat otseses sekkumises Ida-Ukraina konflikti.

Venemaa esindaja Euroopa Julgeoleku ja Koostööorganisatsiooni juures, Andrei Kelin, kinnitas täna jätkuvalt, et Ukrainas ei ole Vene sõdureid.

Vene sõltumatus meedias on viimastel päevadel levinud teated kahe Vene dessantväelase matustest riigi loodeosas. Leinajaid tsiteerinud artiklite andmeil hukkusid sõdurid lahingutegevuses Ukrainas.

Moskva tunnistas sel nädalal, et Vene sõdurid on Ukrainas viibinud, kuid seda eksikombel.

Donetski separatistide juhi Aleksandr Zahhartšenko väitel olid Vene sõdurid piirkonnas puhkusel.

Ukraina relvakonflikt on nõudnud viimase nelja nädala jooksul vähemalt 1200 inimese elu, alates aprillist on surma saanud üle 2200 inimese, nende seas vähemalt 23 last.

Moskva telekanal Dožd teatas sel nädalal, et Sõduriemade komitee piirkondliku haru koostatud nimekirjas on 400 Ukrainas hukkunud või haavata saanud sõduri nimed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles