Merkel: EL arutab Ülemkogul uusi sanktsioone Venemaa vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Vladimir Putin
Angela Merkel ja Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel ütles neljapäeval, et Euroopa Liidu valitsusjuhid arutavad nädalavahetusel peetaval tippkohtumisel Ukraina kriisi ja täiendavate sanktsioonide kehtestamise võimalust Venemaale.

«Me oleme saanud teateid Vene sõdurite suurenenud kohalolekust, uutest rahutustest ja separatistide edasitungist varasemalt rahulikes piirkondades,» ütles Merkel Ukraina relvakonflikti viimastele arengutele viidates.

EL on Merkeli sõnul alates märtsist «korduvalt selgeks teinud ... et edasise eskalatsiooni korral tulevad kõne alla uued sanktsioonid».

Kantsler ütles Berliinis Balkani riikide liidritega kohtumise järel, et Ukraina kriis on Ülemkogu päevakorras ning «me peame küsima, kuidas me reageerime».

«Tahan veelkord öelda, et soovime diplomaatilist lahendust ja me ei kavatse sellest loobuda. Samas peame tunnistama, et olukord on viimastel päevadel halvenenud ja muutunud keerulisemaks,» lausus ta.

Ukraina teatas neljapäeval riigi kaguosas asuva Novoazovski ja teiste ümbruskonna linnade langemisest Vene regulaarvägede kätte.

Kiievi teatel juhivad Vene väed separatistide vastupealetungi Donetski ja Luganski oblastites. USA andmeil on Venemaa saatnud naaberriigi territooriumile uusi tanki- ja soomukikolonne.

NATO hinnangul tegutseb Ukrainas enam kui 1000 Vene sõjaväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles