Valge Maja avaldas Obama Eesti visiidi põhjaliku kava

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

Valge Maja avaldas järgmine nädal aset leidva USA presidendi Barack Obama Eesti visiidi põhjaliku kava, millest selgub näiteks, et Ühendriikide president kohtub Läti ja Leedu riigipeadega Kadrioru kunstimuuseumis.

USA president saabub Tallinnasse teisipäeva hilisõhtul.

Kolmapäeval kohtub Obama kõigepealt USA saatkonna töötajate ning nende pereliikmetega. Pärast seda kohtub Obama president Toomas Hendrik Ilvesega Kadrioru lossis, kus toimub ka ametlik tervitustseremoonia.

Pärastlõunal külastab USA president Eesti Panka, kus toimub ühine pressikonverents Ilvesega. Pärast pressikonverentsi kohtub Obama Stenbocki majas peaminister Taavi Rõivasega, et arutada kahepoolseid suhteid, strateegilist ja regionaalset koostööd ning pühendumust transatlantilisele partnerlusele.

Seejärel suundub Obama Kadrioru kunstimuuseumisse, et kohtuda Balti riikide presidentidega. Kohtumisel arutatakse regionaaljulgeolekut puudutavat koostööd ja ühist kaitsepoliitikat.

Pärast kohtumist Balti riigipeadega liigub Obama edasi Nordea kontserdimajja, kus ta peab kõne tudengitele ning kodanikuühenduste ja poliitilistele liidritele. Seejärel kohtub Obama koos Rõivasega Tallinna Lennujaama angaaris USA ja Eesti kaitseväelastega.

Õhtul lahkub Obama Eestist, et lennata Walesi, kus toimub NATO tippkohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles