Lavrov soovitab venelastele Schengeni korduvviisasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov MGIMO tudengite ja õppejõudude ees 1. septembril.
Vene välisminister Sergei Lavrov MGIMO tudengite ja õppejõudude ees 1. septembril. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov soovitab venelastel taotleda Schengeni korduvviisasid, kuna Euroopa Liidu ja Venemaa viisarežiimi tühistamise perspektiivid lootusi ei tekita.

«Jätkame selle kallal töötamist, kuid praegu näete isegi, millised on ajad. Meie partnerid Euroopa Liidust keelduvad nägemast silmnähtavat,» rääkis ta täna Moskva Riiklikus Rahvusvaheliste Suhete Instituudis (MGIMO).

Lavrov nimetas ebaseaduslikuks Euroopa riikide katseid piirata sissepääsu krimlaste jaoks. Temalt küsiti arvamust selle kohta, et kuidas pääsevad Krimmi elanikud Euroopasse, kui neile pole väljastatud Schengeni viisat.  

«See on küsimus Euroopa riikidele, kuna nende püüded piirata Krimmis elavate Vene kodanike sissepääsu on ebaseaduslikud, need ei toetu ühelegi rahvusvahelisele õigusaktile.»     

Lavrov märkis, et Euroopa maad täida nii Euroopa inimõiguste konventsiooniga võetud  kohustusi. Ta märkis, et Moskvas ollakse niisuguste arengutega kursis ja nendega võideldakse aktiivselt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles