Reinsalu: kvalifitseerimata võõrtööjõu puhul on ettevaatlik poliitika mõistlik

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Peeter Langovits

Möödunud nädala lõpus Priit Alamäe (IRL) poolt väljakäidud idee tuua Aasiast Eestisse 150 euro suuruse kuupalgaga lapsehoidjaid, oli tema isiklik idee ning ei peegelda muutust IRLi sellekohastes hoiakutes, ütles erakonna esimees Urmas Reinsalu.

Esimehe sõnul väljendas Priit Alamäe oma isiklikku seisukohta. «Õige on see, et ta on IRLi liige, aga see ei ole mingisugune IRLi poliitiline manifest,» ütles Reinsalu Postimehele.

«Meie seisukoht on, et Eesti peab olema kvalifitseeritud tööjõule koht, kus inimesed, kes soovivad Eestisse tulla, saavad anda oma panuse,» sõnas Reinsalu. Ta lisas, et Lääne-Euroopa riikide kogemusele tuginedes on võõrtööjõu puhul mõistlik selle reguleerimine ning väga ratsionaalne ja ettevaatlik poliitika.

Ettevõtja, Isamaa ja Res Publica Liidu ridadesse kuuluv Priit Alamäe pakkus möödunud reedel Postimehes ilmunud arvamusloos välja, et Eesti võiks koduabiliste-lapsehoidjate palgad vabastada kõigist maksudest ja avada oma tööturu ses osas ka aasialastele. Eeskujuks tõi ta Pärsia lahe riikides toimiva süsteemi, kus enamik koduabilistest tuuakse sisse kas Filipiinidelt, Indoneesiast või Indiast, neile makstakse kinni reisikulud, elamine ja toit ning töötasu 100 kuni 150 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles