ERR: Federica Mogherini on näidanud, et vaated võivad muutuda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk, Federica Mogherini ja Herman van Rompuy.
Donald Tusk, Federica Mogherini ja Herman van Rompuy. Foto: SCANPIX

Tulevane Euroopa Ülemkogu president Donald Tusk ning välisasjade kõrge esindaja Federica Mogherini seisavad oma positsioonidele astudes vastamisi suurte katsumustega, mitte ainult ei ole nende ülesandeks peatada Putini agressioonipoliitika, vaid samal ajal olla ka malbe lepitaja ning hoida Euroopa Liidu sisest tasakaalu.

Catherine Ashtoni asemel asub alates novembrist Euroliidu välispoliitika tüüri juurde Itaalia välisministri ametit pidanud Federica Mogherini, vahendas ERR Uudised ETV «Välisilma».

Kuigi mitmed vaatlejad on Mogherini juba enne tööle asumist maha kandnud, on 41-aastane politoloogia kraadiga itaallanne näidanud, et vaated võivad muutuda ning üritab küünikute arvamusest hoolimata tõestada oma sobivust ametikohale.

Kui juulis iseloomustas ta Venemaa tegutsemist Ukrainas põhjendatud huvide kaitsmiseks, siis äsja Itaalia ajalehes Corriere della Sera avaldatud intervjuus leiab ta, et Kreml käitub oma rahva huvide vastaselt ning nimetab Putinit mitteusaldusväärseks diplomaatiliseks partneriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles