Fotod ja video: Eesti ja Vene piiriesindajad ei jõudnud piiririkkumise osas taas üksmeelele

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ja Vene piirivalvurid kohtusid täna taas Luhamaa piiripunktis, et selgitada 5. septembril kaitsepolitseinik Eston Kohvri kinnivõtmisega päädinud piiririkkumise detaile.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson ütles Postimehele, et täna Luhamaa piiripunktis toimunud Eesti ja Vene piiriesindajate kohtumisel ei jõudnud osapooled 5. septembri piiririkkumise asjaoludes kokkuleppele.

«Vene pool ei esitanud üle seitsme tunni kestnud läbirääkimistel ühtegi uut tõendit piiririkkumise tehiolude kohta, kuid jätkuvalt keeldus kinnitamast 5. septembril piiriesindajate abide allkirjastatud ühisvaatluse akti,» lisas Härson.

«Politsei- ja piirivalveamet ei tagane 5. septembri ühisvaatlusel fikseeritud tõenditest, mis näitavad, et piiririkkumine toimus suunaga Venemaalt Eestisse ja tagasi Venemaale.»

«Kuigi Vene delegatsioon väitis ka täna, et soovivad jätkata küsimuse lahendamist piiriesindajate vahel, ei usu ma pärast kaht tulemuseta lõppenud kohtumist selle võimalikkusesse. Vastavalt valitsuste vahelisele lepingule on järgmise sammuna võimalik piiriintsidendi lahendamine viia diplomaatilise tasemele ning teeme seda esimesel võimalusel,» ütles PPA peadirektor Elmar Vaher pressiesindaja vahendusel.

Eesti vabariigi piiriesindaja, politsei- ja piirivalveameti piirivalvekolonel Aimar Kössi nõudmisel toimus 5. septembril kella 13 ajal ühisvaatlus Vene piirivalvega, kus mõlemad osapooled kinnitasid, et toimunud on piiririkkumine Venemaalt Eestisse ja tagasi Venemaale. Selle kohta vormistati protokoll, mille allkirjastasid Eesti ja Vene piiriesindaja abid. Vene piirivalve ei ole siiani nõustunud 5. septembri protokolli ametlikult kinnitama.

Eesti pool on kõik tõendid piiririkkumise kohta juba esitanud ning ootab Vene piiriesindaja abi allkirjastatud protokolli kinnitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles