NSA: USA loob küberkaitsejõud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberaiteüksuse ülesanne on tugevdada kaitset häkkerite ja riikide poolt toetatavate küberrünnakute vastu.
Küberaiteüksuse ülesanne on tugevdada kaitset häkkerite ja riikide poolt toetatavate küberrünnakute vastu. Foto: SCANPIX

USA relvajõud loovad uued küberkaitseüksused, mida saab kasutada riigikaitsel ning võib-olla ka rünnakuteks, ütles teisipäeval riikliku luureameti (NSA) juht Michael Rogers.

Rogers, kes juhib ka USA küberväejuhatust, lisas, et 6200-meheline üksus peaks olema täielikult tegevusvalmis 2016. aastaks ning selle ülesanne on tugevdada kaitset häkkerite ja riikide poolt toetatavate küberrünnakute vastu.

Rogers ütles teisipäevasel küberjulgeoleku konverentsil, et üksus hakkab küberrünnakute eest kaitsma olulise tähtsusega infrastruktuuri, sealhulgas elektrivõrke, finantsvõrgustikke, transporti ja teisi võtmetähtsusega sektoreid.

«Peame mõistma, et meie infosüsteemid on pidevalt rünnaku all eri toimijate poolt, kes on eri põhjustel huvitatud neisse tungimisest,» ütles NSA juht Billingtoni küberjulgeoleku konverentsil. Loodav üksus hakkaks kaitsma ka Pentagoni arvutisüsteeme ning parandaks USA relvajõudude väejuhatuste kübervõimekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles