Emakeele eksami esikoha napsas tagasi Hugo Treffneri gümnaasium

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele riigieksam Tallinna Südalinna koolis
Eesti keele riigieksam Tallinna Südalinna koolis Foto: Tairo Lutter

Tänavu kevadel sooritati emakeele eksam kõige paremate tulemustega taas Hugo Treffneri gümnaasiumis, mis aastatepikkuse favoriidina pidi eelmisel aastal leppima Eesti koolide võrdluses kolmanda tulemusega.

HTG abiturientide tulemus emakeele riigieksamil oli tänavu keskmiselt 82,8 punkti. Teisele kohale tõusis Tallinna reaalkool keskmiselt 79,7 punktiga, kolmas Gustav Adolfi gümnaasium 78,7 punktiga.

Eesti koolide võrdluses tõusid esile veel Rapla ühisgümnaasium (neljas koht 75,5 punktiga), Saaremaa ühisgümnaasium (viies 75,3 punktiga) ning Puka keskkool (kaheksas 75,0 punktiga).

Mullune edetabeli liider Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium sooritas tänavu eesti keele eksami keskmiselt 75,1 punktiga ning oli selle tulemusega tugevuselt kaheksas Eesti päevase õppega üldhariduskool. 

Kokku sooritas tänavu eesti keele eksamit 6951 eksaminandi keskmise tulemusega 62,0 punkti. 

Eksamitulemuste pingeread, nende kommentaarid ja koolide arvamused ilmuvad Postimehe lehele kogu päeva vältel.

Sellest aastast on gümnaasiumi lõpetamiseks kohustuslikud kolm riigieksamit: kitsas või lai matemaatika; eesti keele (või eesti keel teise keelena) riigieksam ning võõrkeeleksam ehk inglise, prantsuse, saksa või vene keele riigieksam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles