Vene saatkond pöördus Eesti punaveteranide poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punaarmee veteranid tähistasid pronkssõduri juures Tallinna vabastamise aastapäeva.
Punaarmee veteranid tähistasid pronkssõduri juures Tallinna vabastamise aastapäeva. Foto: Priit Simson

Teises maailmasõjas Nõukogude Liidu poolel võidelnud ja praegu Eestis elavad veteranid peavad Venemaa riigi poolt määratava eluaegse toetuse saamiseks pöörduma saatkonda, teatas Venemaa saatkond Tallinnas.

Eelkõige pöördus saatkond nende Eesti elanike poole, kes pole ühegi veteranide organisatsiooni liige või kelle side taoliste ühendustega on katkenud. Taotlejatel palutakse saata oma passi ja veterani tõendi koopia koos pangarekvisiitidega Venemaa Tallinna saatkonna aadressil.

Vastavalt mais Vene presidendi Vladimir Putini allkirja saanud seadusele hakatakse Eestis, Lätis ja Leedus elavatele Suure Isamaasõja veteranidele maksma eluaegset toetust 500-1000 rublat (10-20 eurot) kuus.

Toetust saavad taotleda need isikud, kes on kas veteranid, sõjainvaliidid, nende lesed, koonduslaagrite, getode ja sunniviisilise kinnipidamise kohtade endised asukad või Leningradi blokaadis olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles