Lõuna-Venemaal peksti läbi kolm BBC ajakirjanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC kontor Londoni kesklinnas.
BBC kontor Londoni kesklinnas. Foto: SCANPIX

Lõuna-Venemaal peksti läbi kolm BBC ajakirjanikku, kes tegid uurimistööd «Ukraina piiril tapetud sõdureid» käsitleva loo tarbeks, ütles Briti ringhäälinguorganisatsioon täna.

BBC on esitanud Venemaale juhtunu tõttu protesti.

Astrahanis töötanud Briti ajakirjanikke ründasid tundmatud isikud, ütles BBC avalduses, lisades, et tegu oli koordineeritud rünnakuga.

«Meie töötajad peksti läbi, nende kaamera lõhuti ja võeti ära,» seisis avalduses.

BBC pressiesindaja James Hardy ütles, et viga saanud ajakirjanike elu ei ole ohus. «Operaator on põrutuse ja muude vigastustega ravil.»

Pärast kallaletungi kuulati ajakirjanikud politseijaoskonnas üle. Hiljem avastasid nad, et politseijaoskonna juures autos seisnud salvestusseadmetest on kogu materjal kustutatud.

Juhtum on selgelt osa koordineeritud katsest takistada akrediteeritud ajakirjanikke uudise kallal töötamast, ütles BBC ja nõudis põhjalikku juurdlust.

Astrahani politsei pressiesindaja Pjotr Russanov ütles Vene uudisteagentuuridele, et ajakirjanike ründamist ja nende varustuse röövimist uuritakse.

Venemaal valitseb Ukrainasse saadetud sõdurite kohta täielik infosulg. Inimõiguslased väidavad, et Ida-Ukrainas on separatistide poolel Ukraina vägedega võideldes surma saanud vähemalt 200 Vene sõdurit.

Sõjaväejuhid on perekondadele öelnud, et nende abikaasad ja isad osalevad Ukraina piiri lähedal õppustel, aga mõned on eravestlustes siiski tunnistanud, et sõdurid on saadetud «Venemaalt välja».

Viimastel nädalatel on rünnatud mitmeid sõdurite asja uurida üritanud ajakirjanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles