Porošenko: suurem võim Donbassile ei saa tulla riigi ühtsuse arvelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Oleme valmis arutama Donbassi piirkonnale suurema võimutäiuse andmist, kuid mitte Ukraina iseseisvuse ja territoriaalse terviklikkuse arvelt, Ukraina president Petro Porošenko neljapäeval.

«Olen valmis andma separatistidele rohkem õigusi kui ühelgi Ukraina osal on kunagi olnud. Olen valmis arutama kõike peale Ukraina iseseisvuse, riigi territoriaalset terviklikkuse ja suveräänsust,» ütles president kõnes USA kongressi kahe koja ühisistungil.

«Kui selle sõja eesmärgiks on suuremad õigused, mitte geopoliitilised ambitsioonid, siis tuleb lahendust otsida ja olen selle leidmises kindel,» lausus riigipea.

President rõhutas verevalamise lõpetamise vajalikkust ning lisas, et «seda viha pandeemiat peab piirama ja see tuleb seisata».

«Tapetud sõdurite ja tsiviilelanike emade ja naiste silmadesse vaatamine on minu jaoks kõige raskem kohustus, mida mitte keegi ei saa kergelt võtta. See on nii minu kui ka [Venemaa] presidendi Putini koorem,» ütles Porošenko.

«Ulatame Venemaale ja Venemaast inspiratsiooni saanud separatistidele rahukäe. Olen valmis surmade vältimiseks tegema ükskõik mida, isegi kui sõda jätkub. Varem või hiljem jõuab rahu Ukraina kodudesse,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles